חדשות

עצור
הצטרפו עכשיו לעמותה לשנת 2021 100ש"ח בלבד
לחברי וידידי העמותה שלום העמותה שמחה לחזור לשגרת פעילות לצד החיים בצל הקורונה.

הרשמה לניוזלטר

checked

לתשלום להשתתפות בכנס בעלות של 100 ש"ח >>

 מקנה גם את החברות בעמותה לשנה

חברי העמותה שכבר שילמו דמי חבר לשנה זו פטורים מדמי השתתפות לכנס


לתשומת לבכם
 

לינק עם הקלטת הכנס נשלח במייל לכל הנרשמים . צפייה מהנה

 

לחצו כאן לתוכנית המדעית!

 

 

 

דבר המייסדת והנשיאה היוצאת
העמותה לפסיכוסומטיקה במיילדות וגינקולוגיה נוסדה בשנת 1996 כארגון של אנשי מקצוע הבא לתת מענה לאינטראקציה בין הגורמים הביולוגיים, הנפשיים והחברתיים בטיפול בנשים לאורך שנות חייהן.


הפיתוח המואץ של שיטות מתקדמות לטיפול בבעיות פריון, כגון הפריה חוץ גופית, יצר צורך לבחון ולטפל בהיבטים הריגשיים והקוגניטיביים המשפיעים על הטיפולים ומושפעים על ידם.

 

כיום אנו עדים לשאיפה להדגשת המאפיינים האינדיבידואליים בבחירת הטיפול ובמהלכו, עד כדי התאמת הטיפול לגנים של החולה. במגמה זו משתלב היטב הצורך להתחשב במרכיבים הפסיכוסוציאלים האינדיבידואליים של הנשים הפונות לטיפולינו.

 

תחום הפסיכוסומטיקה התפתח עד מאוד בעושר מחקרים העומדים לרשותנו והמאוששים את ההנחות הקדומות על הקשר בין המרכיבים הביולוגיים למרכיבים הנפשיים, על מידת החוסן הנפשי העומד באופן ישיר לחוסן האימונולוגי ועל הקשרים בין המרכיבים הללו. יש יותר ויותר עבודות על ערוצי הסטרס האנדוקריניים בציר- היפותלמוס - היפופיזה - אדרנאל, המשחררים את הפרולקטין והקורטיזול. הקשר בין MIND/BODY מהווה אתגר ומודגש בריבוי העבודות אשר נעשו עד כה וההצורך בשילובן בטיפול היומיומי.

 

העמותה לפסיכוסומטיקה במיילדות וגינקולוגיה, אשר מאגדת בקירבה מטפלים וחוקרים מדיסציפלינות שונות, שמה לה כמטרה להביא לידיעת הגינקולוגים, הפסיכיאטרים, רופאי המשפחה, אחיות, וכל אלה שעוסקים בתחום, את הפוטנציאל הטמון בטיפול המשולב. החל מלקיחת האנמנזה וכלה בהשפעה המיידית על הטיפול. אין מדובר באיכות חיים, החשובה בפני עצמה, אלא ביכולת של המטפל להגיע לתקשורת טובה שתאפשר פתיחות ושיתוף פעולה הן בהבנת המחלה והן בטיפול.

 

בארץ בה הרפואה מהמתקדמות בעולם, נעשים מחקרים בתחום הפסיכוסומטי, אולם היישום הקליני עדיין מוגבל. כעמותה המשתייכת לארגון בינלאומי בפסיכוסומטיקה במיילדות וגינקולוגיה אנו מבקשים לקדם את המודעות לנושא להטמעתו בקהילה הקלינית.

 

עבור לתוכן העמוד